Fördelen med stor mage!

img_1893 (MMS)

Fördelen med stor mage!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Blir nog en bra kväll tänker jag!

img_8042 (MMS)

Blir nog en bra kväll tänker jag!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Varit med om tredje världskriget precis. ...

Varit med om tredje världskriget precis. Melvin skulle minsann flytta ifrån mig. När jag informerade om att maten var klar lät det annorlunda. Inte lätt o va 4 år...

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag blir svett...

Bara av att se på skrotis när han springer fram och tillbaka som en yr höna och leker helikopter. Var får barn all sin energi ifrån, och speciellt när det är såhär varmt? Melvin har alltid varit ett varmblod och han är ju inte kallare nu när han far runt som en tok precis.

Mitt största (nästan) bekymmer när det är såhär varmt är maten. Det finns verkligen ingenting som lockar. Att ställa sig vid spisen nu är pest enligt mig. Men skrotis behöver mat o likaså bäbisen, så det är väl bara att gilla läget.

Mannen min jobbar över idag i vanlig ordning. Började 6 i morse och kommer hem runt 2 i natt om jag har tur. Är sugen på bio kväll. Vill se den nya Beck. Den där nya vampyr filmen hade väl premiär igår också, men eftersom jag inte sett dom två(?) första filmerna känns det kanske lite avigt att börja med trean. Tror nog att jag ska se dom första två. Går dom att hyra? Har ingen koll på´t och är verkligen inget fan av vampyrfilmer, men alla i min närhet verkar helt sålda på filmerna, och även på en viss herre i filmerna så jag känner mig lite utanför när pratet kommer igång.

På tal om något helt annat läste jag att Hultsfreds festivalen är inställd. Först trodde jag att det var ett skämt, men det verkar vara sant. Dom har gått i konkurs?! Vet en viss herre (storebror) som lär vara duktigt förbannad. Han skulle ha spenderat två veckor där om jag inte är helt ute o cyklar.
Måste kännas surt för arrangörerna att det skulle varit 25 års jubileum o allt. Jag har varit på festivalen ett par timmar. Tror det var för två år sedan när Linkin Park skulle spela men ställde i sista stund in. Fick iaf se Takida så pengarna var inte helt bortkastade!
Och på tal om Takida är det en månad kvar tills dom kommer hit. Ja gillart skarpt kan ja lova!!!

När jag ändå är inne i festivalsvängen så är det ju faktiskt inte långt kvar till Visfestivalen drar igång. Tusan va kul man hade när man var fjortis och sprang runt. Kan va trevligt nu med att sätta sig i något av öltälten och glo på folk, men jag tror att jag börjar bli för gammal för´t. Fast någon dag ska ja nog pallra mig ner.

Nu kräver skrotis att jag ska ställa mig vid spisen så det är bara att förbereda sig på att svettas en stund.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Allsång på Skansen! Då är det sommar på ri...

Allsång på Skansen! Då är det sommar på riktigt.

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Varmt!

Men jag klagar inte, bara konstaterar.

Varit på BVC med skrotis och ett syntest gjordes. Det muttrades en del från hans sida igår när jag sa att vi skulle dit. Kolla synen ville han inte göra, för han skulle minsann inte ha några fula glasögon. Ibland tror jag att han är 14 istället för 4... Hur som helst så gick det ju ypperligt och han var så nöjd efteråt. Ett besök på McDonald´s som belöning uppskattades!

Försökte sitta en stund i solen när vi kom hem, men idag är det för varmt för att jag ska kunna sitta stilla.

Nä nu måste jag röra på mig igen för att inte smälta.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu gör vi detta. Är ju alldeles för f...

img_9101 (MMS)

Just nu gör vi detta. Är ju alldeles för fint väder för att blogga!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har firat midsommar i trevligt sällskap. O...

Har firat midsommar i trevligt sällskap. O tänk, inget regn! Bara massa mygg o andra kryp. Ordentlig update kommer...

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Åh mamma när du blir tant ska ja ta hand ...

img_6807 (MMS)

"Åh mamma när du blir tant ska ja ta hand om dig", sen somna han..

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jorå....

Hade det värsta tänkbara uppvaknandet i morse, nämligen M.I.G.R.Ä.N! Fy fan finns det något värre?!
Men efter ytterligare ett par timmars sömn så wedde det ut sig. Hoppade in i duschen och sen bar det iväg ut till Almvik för att fira Maline som fyller år idag. Fint väder blev det och jordgubbar o glass smakade fin fint kan jag lova! Mysigt att träffa flickorna igen. Går på tok för långt mellan gångerna.

Verkar som om skrotis o jag är lika sega idag. Vi sitter som två paddor (den ena väääldigt söt) i soffan och orkar inte ta oss för något alls. Lediga hela dagen i morgon och jag kräver fint väder.

Nu ska jag fortsätta va en padda!

Puss o kram



Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bäbis nytt!

Tänker att det kanske faktiskt finns någon mer gravid där ute som läser min blogg just därför att jag är gravid. Kanske skulle ha inlägg då och då som handlar enbart om fisen?
Ja men vi kör på det!
Är nu i vecka 28 (27+1), tycker att dom där uträkningarna är lite konstiga. Vaför säga att man är i vecka 28 när man igentligen är i v.27? Ja ja jag fattert inte men eftersom alla säger sådär så får väl jag också börja med det!
 Har under hela graviditeten haft små delmål att se fram emot.

1: v.7 VUL. Målet: Såklart att få se ett hjärta slå!
2: v.11 Nupp-test. Målet: Att få se att allt såg bra ut och se bäbis i full action!
3: v.14. Målet: Att komma över dom där första 14 veckorna då dom flesta missfallen sker.
4: v.18 UL. Målet: Det "riktiga" ultraljudet där man verkligen ser att det är en liten människa som ligger i magen, och inte alls en rymdvarelse längre!
5: v24 Målet: 80-90% av barnen som föds i denna vecka överlever.
6: V.28. Målet: Dom flesta barn som föds nu klarar sig bra med hjälp av sjukvården och utan större livshotande skador. Det mesta är så gott som färdigutvecklat, förutom lungorna som utvecklas under hela graviditeten.
7: v28---> Målet: Att börja NJUTA av graviditeten och släppa den där oron som jag omedvetet har i bakhuvudet. Att våga börja köpa små kläder till den lille, och faktiskt inse att det här kommer gå bra.

Sagt och gjort. Idag har jag tagit mig föbi både mål 6 och börjat med mål 7.
Har nämligen beställt hem dom här supersnygga kläderna till den supersnygga bäbisen:




Har ju även tidigare fått hem denna:



Eftersom vi inte vet om det är en kille eller tjej (förutom jag som är bombsäker på en pojk) så kanske jag borde köpa saker i neutrala färger, som passar både och? Men icke. Varför skulle tex inte en flicka kunna ha dom gröna byxorna? Allt klär ju en skönhet!

Mitt nästa delmål, nr:8 kommer inte förrän i v. 36. Då får vi nämligen det exakta datumet då vår bäbis kommer till världen(om den inte beslutar sig för att komma innan förstås.) Så nu är det ganska många veckor kvar till nr:8, och under tiden ska jag se till att fisen mår bra därinne. Kommer med små uppdateringar titt som tätt, så håll utkik!

/M/






Permalink Barn Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny vecka, nya tag!

Precis så är det!
Var och lämnade Skrotis hos dagmamman förut. Han behöver verkligen få komma iväg o leka lite ordentligt med andra barn. Både han och jag mår bäst av det just nu, men ändå så kommer ju det där samvetet fram som man fick på köpet när man skaffade barn!

Hade annat att tänka på i lördags när det stora bröllopet var. Men igår såg jag ett litet sammandrag av det hela. Daniel verkar ju faktiskt vara en riktig människa, och inte alls en robot som alla andra kungligheter är. Han visar sina känslor och fällde ju en och annan tår i direktsändning. Och ni som känner mig vet ju att jag absolut inte kan se en man gråta, så självklart stortjöt jag här hemma. Och hans fina tal! Oj oj oj! Vet inte vad som hänt med mig. Har verkligen inte brytt mig om kungabröllop eller sådana saker förut, men nu tyckte jag att det var riktigt trevligt. Skyller allt på graviditetshormonerna...
Har så länge funderat på vem Prins Daniel är lik. Och igår när jag satt där framför tv:n så var det ju alldeles uppenbart:


Lika som bär?

Fast Daniel ser nog en aning bättre ut måste jag erkänna.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skit

Ja det sammanfattar min helg ganska bra, förutom fredagen som var trevlig med studentfirande och sen tjejhäng hos Lina.
Igår o idag tänker jag inte ens nämna. Ser fram emot en ny vecka i morgon som förhoppningsvis blir en bra sådan.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

sol sol sooool

Så härligt!
Dagen har spenderats alldeles ensam och övergiven på baksidan i solen. Ganska skönt att va ensam, en liten stund, men nu vill jag inte mer.
Vill inte va jobbänka längre!
Vill inte va utan Skrotis längre!

Något positivt med dagen skulle väl va att P.O.P:s rea dragit igång.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Smart...

Att lägga ner huvudet i soffan och vakna nu!
Skrotis är hos E och Fina D är på jobbet.

Hatar fotboll lite faktiskt.
Och flugor.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lill lördag

Fin väder och det skulle va väldans fint att gå ner på stan framåt kvällen och sätta sig på någon uteservering, och njuta av ett iskallt glas vatten! Någon mer som är sugen?

Nu är det äntligen oficiellt. Vickan är också gravid. Fy tusan vad skoj, o fy tusan va svårt det varit att hålla det hemligt. Men nu behöver ja inte hålla tyst längre. Vilka barnvagnspromenader vi ska ha. Dom ska få en julbäbis så det blir att pulsa i snön (om det kommer någon). Ååå va vi ska fika!

Hade ju som jag skrev besök av små konstiga försäljare härom kvällen. Tre barn i åldrarna 6-9 kanske, ringde på dörren:
Jag- Hej
Barnen- Vill du köpa något?
J- Eh va?
B- Ja vill du köpa något? Har du barn?
J- Ja det har jag men jag vill inte köpa något.
B- Vi har leksaker.
J-Jaha men nej tack mitt barn har redan så många fina leksaker!

Va är det för ett sätt? Dom gick omkring med halvtrasiga skitleksaker i en lika trasig Nettopåse. Gör barn sånt nu för tiden? Går omkring med avdankade leksaker och tigger pengar? Tyckte det var väldigt konstigt och inget som Melvin ska göra i alla fall.

Nu tjatar skrotis hål i huvudet på mig att vi ska äta sockerkaka. Att en sån liten kan tjata så mycket!!!

puss o kram


Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slut som människa!

Ja det kan man lugnt säaga att jag är. Har nämligen varit med Melvin och hans dagmamma nere på öppna förskolan idag. 18 barn och jag vet inte hur många dagmammor nere på Stor och Liten. Barn som skrek överallt och sprang omkring som yra höns. Men kul hade dom. Jag dog!

Promenaden hem är ju ett kapitell i sig med den GIGANTISKA mage jag har. I dag har jag även fått bekräftat att jag är super stor, för dom andra dagmammorna frågade när det var dags, och när jag sa september ploppa ögonen ur på dom och så utbrast dom "är det sååå långt kvar"...

På tal om bäbis så har vi gjort vårt första inköp till honom. En åkpåse. Det slog mig att en sån behövs ju till vintern och nu såhär mitt i sommarn kanske det är rea på just sånt. Helt rätt. Beställde den i lördags och idag fanns den i brevlådan. Bra service.
899:- ordinarie pris. Nu 249:-.Det kallar jag ett kap.


Melvin provligger


Ska försöka jaga ner på stan (igen) så småningom med broder och försöka hitta ngt till syster som tar studenten på fredag.

Jobbänka hela långa veckan. I går kom han hem klockan 23 och jag tror inte det blir tidigare ikväll.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Haft fint besök ikväll av Vickan o Lina....

Haft fint besök ikväll av Vickan o Lina. Jobbänka som man är va det skönt med vuxet sällskap. Konstiga små försäljare ringde på dörren också, men det tar vi i morgon. Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blod

Spenderat en stund i lekparken med skrotis. Allt var frid o fröjd tills han tappade sin sko i sandlådan och självklart råkar kliva på något vasst. Katastrofen var ett faktum när han fick se att det kom blod! Skrek som en stucken gris och tyckte att jag skulle bära honom hem. Efter lite gnäll så glömdes det fruktansvärda såret under foten bort och när vi var hemma var allt frid o fröjd igen. Ända tills vi skulle tvätta fötterna. Då gjorde det ju helt fruktansvärt ont igen, tills jag sa att vi skulle fika på rabarberpaj.

Innan Katastrofen var ett faktum:





Puss o kram

Permalink Barn Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hel igen nu när skrotis kommit hem. Njöt e...

Hel igen nu när skrotis kommit hem. Njöt en stund av solen när den var framme, varit i A-rummet en sväng o nu drar ja till Vickan. Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Storm!

Skulle lätt blåsa bort om jag gick utanför dörren idag!

Gårdagskvällen med Pippibrudarna var lyckad på alla punkter förutom en. Maten.
Har bara hört lovord om Saltmagasinet men jisses vilken besvikelse. Vi var sex stycken som alla beställde Tapas som bestod av strömming, sparris i någon sås, soppa, lamm och sen någon form av mousse på rödbetor. För det första tog det 1 1/2 för oss att få in maten. Ett annat bord med 7 damer som kom efter oss, och som också beställde Tapas, fick sin mat före. När maten väl kom, ja då var allt kallt. T.o.m fisken...Dessutom skulle det vara någon lökröra på fisken. Tre av oss fick det, och tre inte.
Jag åt en sparris som var delad i tre delar, getosten och soppan som för övrigt rymdes i en halv liten kaffekopp! Summan: 195:-. Blev jag mätt. Icke!
Tror ingen av oss var nöjda med maten och jagkommer nog tyvärr aldrig sätta min fot där igen.
Bäbis fick  söta kläder av flickorna. Han kommer bli snyggast i stan.

Önskar jag hade en bra film och en gigantisk skål med godis nu. D är iväg och styr som vanligt så honom ser jag nog inte på ex antal timmar...
Saknar skrotis så det värker också.

Puss o kram



 

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kärlek!

Vackra ting!



























Kan man va annat än lycklig?

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag hela dagen!

En ful sådan med tanke på vädret. Jag hade ju hoppats på lite värme och solsken. Får hoppas att det wer opp sa till kvällen för jag hade tänkt o ha klänning kvällen till ära!

Måste införskaffa oss en kamera. Den vi har fungerar när den själv vill och är alltså inte att lita på. Blir ju lite roligare med bilder här också kanske.
Måste även införskaffa lite saker tills han i magen kommer. Låg och funderade lite igår kväll, och det är både det ena o andra som fattas. Även ganska onödiga saker såklart!

Undrar hur brun lillasyster är som kommer hem från Gran Canaria i morgon. Dom har varit där på klassresa i en vecka. Vi åkte då inte på klassresa till Gran Canaria kan jag säga.

Nu måste jag göra något vettigt, typ kolla på superviktiga saker på datorn (kläder).

Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är inte såhär stor i verkligheten...el...

img_6807 (MMS)

Jag är inte såhär stor i verkligheten...eller?!

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fix

Ja som du ser så har jag fixat lite med bloggen (på min dator ser det annorlunda ut iaf). Jösses vad kul det är men vad svårt. Jag som verkligen inte kan något om kodmallar hit och stilmallar dit, får verkligen koncentrera mig och ha tungan rätt i munnen.

Barnmorskebesök i dag och han i magen verkade må prima. Fin fina hjärtslag och mina värden likaså.
Tog mig en runda på stan efteråt (kommer jag få äta upp ikväll i form av skön foglossning) och gjorde ett skapligt fynd. Eurosko ska lägga ner och har haft utförsäljning på alla skor. Har tidigare sett ett par snygga gladiatorsandaler som går lite högre upp på vaden, men varit för snål eftersom dom kostade 499 :-. Idag när jag klev in där så stod ett par kvar i min storlek (35). Priset? Ynka 149:-
Självklart slog jag till!
När jag kom hem och skulle ställa in dom i garderoben, i väntan på sommaren, så hittade jag ytterligare tre par nya skor som jag glömt bort...
Hittade mig lite snygga armband och ett läckert nagellack också, jag som bara skulle titta lite!

Är sjukt sugen på fest. Är det ingen som ska ha en snart? Jag orkar inte styra upp en själv för det är så jobbigt att städa dagen efter.

Måste börja titta på outfiten till i morgon. Det kan ta vääääldigt lång tid när fröken Johansson ska välja, och när jag har bestämt mig så ändrar jag mig ändå i sista stund. Fråga Daniel så ska du få se!

Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halleleeelujaaaa som Sten Frisk skulle sagt...

om han hade tagit flytande Tavegyl när han hade vattkoppor. Prickiga korven har sovit som den prins han är inatt. Inget kli alls och det gillar vi. Finaste D ringde läkare och styrde o ställde och fixade ett recept medan jag var på jobbet.

Himlans trevligt att va en sväng på jobbet faktiskt. Saknar brudarna, meeeen på fredag ska vi ses (nästan alla tror jag) o jösses va sköjj vi ska ha. Marie kommer förbi och piffar till sig lite här innan vi beger oss .

Just nu spelas http://www.youtube.com/watch?v=Mr4HffbAUTk  på högsta volym här hemma till Skrotis stora förtjusning.

Jag kommer på mig själv med att sitta o titta på massa snygga kläder som jag vill ha, för smala människor. Why?
Vi vet ju alla att jag inte klassar i den kategorin längre.

Måste ta tag i sånt som hemmafruar gör: åka snygga bilar, shoppa upp massa pengar på toffsar och dricka champange till frukost lunch och middag, gå på olika spabehandlingar och ordna fester med halvnakna lammköttsgodingar att vila ögonen på...
Eller så gör jag som en gravid fattig svensk gör. Lagar mat tvättar o städar!!!

Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kli!

Om jag säger såhär, dom jävlarna har börjat klia på stackarn nu också. Detta måste ju vara den mest onödiga sjukdom som finns?!

Än så länge har vi inte gjort något vettigt alls. Ska senare bege oss av till Melvins dagmamma och hämta saker. Behöver även bege mig till jobbet och hämta papper. Det är ju inte lite papper, intyg och påskrifter som hatkassan ska ha. Jag drunknar snart!

Skrotis hade förövrigt ett ganska så allvarligt samtal med mig i morse. Vi brukar kalla honom korven här hemma, och nu blir det ju självklart prickiga korven. Han sa vänligt men bestämmt att vi inte kunde hålla på o kalla honom det, för om någon hörde kunde dom ju tro att han verkligen va en prickig korv och äta upp honom!

Puss o kram

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ja jag ser prickar, prickar, prickar överallt...

Fler prickar men ingen jätteklåda än så länge (peppar peppar). O det verkar faktiskt som blåsan i munnen är bättre. Hoppas det inte kommer någon mer...
Han behöver tydligen sömn, för imorse slog vi upp våra bruna 10.45!

Fult väder ute idag men det är faktiskt ganska skönt. Bättre för skrotis att slippa den värsta värmen just nu.

Skulle ha varit hos barnmorskan idag för ett v.25 besök, men det fick ombokas. 25 veckor redan. Var tog dom vägen?! Är inne i en period då jag mår tipp topp. Glömmer bort att jag är gravid och kommer på det när jag går förbi en spegel och ser barbamamma, dock en vit sådan.

Denna vecka kommer väl bestå av lek, filmtittande, och spelande men på fredag blir det dejt med "pippibrudarna" vilket jag ser fram emot mycket. Saltmagasinet ska då få äran att ha oss som matgäster.

Nu ska jag tydligen vara polis inom flygvapnet som har i uppdrag att jaga dinosaurier!

Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vatkoppor är ett faktum. Dock är det blåsa...

Vatkoppor är ett faktum. Dock är det blåsan i munnen som ställer till problem eftersom det blir hjärtskärande skrik så fort han försöker äta. Ont ont ont!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Verkar som skrotis fått vattkoppor. Kul! V...

Verkar som skrotis fått vattkoppor. Kul! Verkligen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Packar ihop oss och åker till stugan öve...

Packar ihop oss och åker till stugan över helgen. Ska bli skönt och välbehövligt, speciellt för en viss herre som jobbat väldigt mkt senaste tiden. Måste förbi Apoteket innan o se om dom har någon bra salva för skrotis myggbett. Helt otroligt hur svullen han blir av myggbett. Har ett på handleden och hela handen är svullen på honom. Trevlig helg! Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Midsommar!

Ja vad som sker då återstår att se. Har i alla fall klickat hem en supersöt klänning som passar utmärkt till midsommarfirandet. Även om regnet står som spön i backen ska jag ha den på mig bara för att!

Har legat ute hela dagen i solen. Kände att det nu va dags att bege sig innåt innan jag får värmeslag.
Skulle verkligen behöva dra ett par drag med draken. Det syns att man springer in och ut barfota om man säger så.

I helgen blir det eventuellt stugan. Ska det vara sånt här väder är det den ultimata platsen att vara på. Söndagen kommer bestå av födelsedagsfirande tillsammans med The Dahl family.

Saknar mina flickor. Vill ha tjejmys med alla o ha det sådär skoj som bara vi kan...

Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja älskert! Bara njuta i solen med radion...

Ja älskert! Bara njuta i solen med radion på i bakgrunden. Se den vita valen få lite färg (jag). Det enda som fattas är stora o lilla fina... Då vore det perfekt. Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Såhär skönt har skrotis.

img_6807 (MMS)

Såhär skönt har skrotis.

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sitter i solen på baksidan o njuter. Drog...

Sitter i solen på baksidan o njuter. Drog upp mitt linne för att få lite färg på magen. Melvin tappar hakan o utbrister: "mamma, du ser ut som en speedwaytjej"! Haha det skulle jag vilja se. En gravid speedway brutta som går omkring med magen i vädret på matcherna. Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har bara en sak att säga. SOL!

Jag har bara en sak att säga. SOL!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frissan o fika är väl ungefär vad min d...

Frissan o fika är väl ungefär vad min dag bestått av. Men jag klagar absolut inte. Tro mig! Att bli ompysslad i håret i tre timmar är aldrig fel, o inte fika heller. Nu sitter skrotis o jag o väntar på att Danny D ska behaga komma hem från jobbet. Måste man verkligen jobba över VARJE dag?! Puss o kram

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()