Bloggar av mammor och gravida baravaramalin - Lite om mig, lite om oss och lite om allt!

Bäbis nytt!

Nu har vi äntligen fått datumet: 16/9 vilket innebär endast tre dagar innan BF. Anledningen till att jag fick snittas i v.37+4 med Melvin var att dom då inte visste hur det såg ut i livmodern efter min myom operation, därför tog dom det säkra före det osäkra så att inga värkar skulle komma igång. Nu vet man att ärret efter operationerna ser bra ut, så därför blir det så sent som möjligt. Hade varit skönt om dom tog det tidigare på ett sätt, men samtidigt är det lite spännande. Kanske sätter det igång av sig självt och jag får uppleva den känslan, även om det då blir ilfart till förlossningen direkt. Hur eller hur ska ungen ut, och nu vet vi i alla fall att den 16/9 är den absolut sista dagen i magen för det lilla livet!


Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

/M/

Permalink Barn Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback