Fick hem mina fina svarta mammabyxor från...

Fick hem mina fina svarta mammabyxor från HM idag. Dom var för STORA! Finns det mammabyxor där storleken i benen är som vanligt även att det är mammabyxor? Någon som vet?

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lycka är...

När man får tre timmars sammanhängande sömn, och tänk, det har jag lyckats med inatt. Kände mig pigg när D skulle ge sig upp 5.20 i morse, men jag tvingade mig kvar i sängen och lyckades efter en timma somna om, i TRE timmar till. Jag är totalt utvilad och det känns som jag skulle kunna springa ett maraton. Tänk vad sömn kan göra. Hoppas detta håller i sig nu så jag inte behöver vara ett levande lik längre.

Idag är det höst ute med regn regn regn. Men jag tycker nog allt att det är lite mysigt ändå, att sitta här i soffan under en filt med en kopp varm chocklad. Att jag inom  kort kommer börja svettas som en gris av filten och den varma chokladen är en annan sak. Jag njuter just nu.

Idag ska jag bara vara. Har inget inplanerat och inga måsten. Skrotis är hos E och kommer hem i morgon så han behöver inte underhållas heller. Jag ska göra det jag känner för. Ett tag funderade jag t.o.m på att skita i att tvätta och plocka, men det vet jag att jag inte kommer lyckas med. Men ändå, att ha en dag oplanerad är väldans skönt ibland.

I morgon fm är det föräldraträff (heter det så?), dom som ska bli föräldrar i september ska träffas på MVC och prata om ditten o datten. Var på sånt med Melvin också och det ger inte så mycket, men det kan vara kul att se vilka mer som ska ha samtidigt, nyfiken som man är.

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting!
Förresten så är det ju inte många dagar kvar till Takida spelar. Jag längtar. Fjärde gången jag ser dom, och jag är lika förväntansfull varje gång. Me lööööv!

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Men såhär glad blir man när det är färdigt!

img_5321 (MMS)

Men såhär glad blir man när det är färdigt!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Han muttrar o protesterar över att han mås...

img_7567 (MMS)

Han muttrar o protesterar över att han måste plocka in ALLA leksaker på sitt rum. Jobbigt är det o sur måste man tydligen va!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bäbis nytt!


Vecka 33

Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm

I början av denna vecka är fostret 30 veckor gammalt. Nu återstår inte så mycket tillväxt av kroppen, men hjärnan utvecklas fortfarande med raketfart. Fler vindlingar ska på plats och skallen växer. Antalet kopplingar mellan nervcellerna i hjärnan ökar nu dramatiskt.

Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga. Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och –fransar blir längre.

Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben.

Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.Är alltså inne i vecka 33 (32+2)
Har varit hos barnmorskan och lyssnat och mätt magen idag. Hjärtljuden låg på ca 146. Magen hade inte växt så mycket sen sist, så en ny mätning ska göras nästa gång. Jag fick idag själv känna hur bäbis ligger i magen och jag kände klart o tydligt det lilla huvudet som ligger dedåt. Ryggen ligger till höger och benen till vänster,alltså är det som lilla rumpan som brukar puta uppåt på kvällarna!

16/8 ska jag till läkaren och då får vi datumet! 
 
Mitt största problem just nu är nätterna. Jag kan inte sova! Det gör ont i fogarna vilken ställning jag än ligger i. Jag kissar ca fyra gånger/natt. I o ur sängen och vrider o far hela nätterna. Blir tokig.
Men jag försöker tänka att det inte är så långt kvar nu...
Snart är han här!

/M/

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igår kväll plågades D. Det ser ut som han ...

img_5659 (MMS)

Igår kväll plågades D. Det ser ut som han sover. Kan garantera att han inte ens var i närheten av att somna!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Rolig kväll igår + sömnlös natt= levande l...

Rolig kväll igår + sömnlös natt= levande lik! Skrotis är hemma igen iaf o det är bra.

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fredag...

och lite svalare ute. Skönt om du frågar mig.

Gårdagen spenderades hos Vickan, hos arbetsterapeuten och i Almvik.
Hos Vickan blev det lunch och snicksnack. Milla var också där.

Arpetsterapeuten trodde inte alls att det var karpaltunnelsyndrom, utan problemet kom från armbågen där jag också var jävligt svullen. Tryckförband på och återbesök nästa vecka.

I Almvik blev det mys med den finaste. Kaffe och glass fick vi med. Planerade lite inför vår Göteborgsresa den 6/8. Vi flickor kräver ett stopp i Ullared påväg hem också. Grabbarna är måttligt roade över detta kan jag säga...

I em blir det en sväng till Gladhammars kyrkogård där Daniels  pappa ligger begravd. Annrs har jag ingen aning om vad vi ska göra. Winnerbäck spelar på Bökensved (varför där av alla ställen?) ikväll, men är inte så jättestort fan av honom. Kanske man tar en sväng utanför och lyssnar lite? Vi får se.

I  morgon fyller lillasyster år så då blir det kalas för henne. På kvällen är jag gräsänka ( fult namn) då mannnen ska på gallej med jobbet. Jag vill också gå på fest jue!

Lider för närvarande av grava sömnproblem. Jag kan inte sova. Hur mycket jag än vill och försöker går det bara inte. Inget hjälper. Jag ligger o vrider o vänder på mig o blir tokig. Kanske ska ge mig ut och springa en sisådär två mil innan sängåendet? Det värsta är väl att det istället blir en tur till förlossningen då!

Behöver göra något kul i min för närvarande trista vardag. GE MA!

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken dag!

Har i en veckas tid haft ont i min handled. Dom tre senaste dagarna har det blivit värre och i morse kunde jag inte röra handen och jag hade domningar och stickningar i fingrarna. Jag ringde vårdcentralen och fick en tid för att träffa en sjuksköterska, eftersom dom per telefon gjorde bedömningen inflammation i handleden. Eftersom som jag är gravid kan jag inte ta några inflammationsdämpande preparat, men hon ville känna och linda om handen. Väl där förstod hon att det inte alls var någon inflammation, för så ont har man inte då. Fick en ny tid klockan 14.30 till en läkare den här gången. (varför kunde jag inte fått det direkt? Nä för det ska va så krångligt som möjligt givetvis)
Läkaren kände och styrde med min stackars hand så tårarna kom. Han läste i 4 olika böcker och satt o hummade precis som läkare gör i filmer. Efter ca 40 min av plågeri fick jag remiss till en ortoped läkare. Självklart en jourläkare på akuten så jag var förberedd på att få vänta. Naturligtvis träffade jag en AT läkare som inte hade den största kollen... Efter mer klämmande och kännande och tre samtal till bakjouren, handkirugen i Linköping och i Lund, kom han fram till att jag har karpaltunnelsyndrom!
Det orsakas av att utrymmet minskar och senor och nerver inte får plats och kommer i kläm, vilket resulterar i djävulsk smärta i mitt fall. Det är ganska vanligt när man är gravid eftersom man då samlar på sig vätska. Eftersom jag inte samlat på mig någon vätska någon annanstans, så är det ju så jävla självklart att jag ska göra det i handleden. Känns så typiskt mig liksom!

Så i morgon ska jag till en arbetsterapeut för att få någon ursnygg skena som tydligen kan underlätta. Det ska bli så skönt att ha något som sitter åt runt armen och gör så att jag blir svettig och härlig även där.
Och det bästa av allt: förmodligen kommer jag få dras med detta ända tills ungen är färdig för att plockas ut, vilken innebär ca 6 veckor! Är det inte fantastiskt så kul det kan va?!
Går det inte över då, jag då blir det operation.
Förstår du hur handikappad man är med bara en hand?
Och självklart händer detta på en dag då huvudet är på ett alldeles eget nöjesfält och åker karuseller som går runt runt runt. Svimmfärdig bara av att sitta hjälper inte det hela kan jag tala om.
Åkte hemmifrån 12.40 och kom hem igen 19.00.  

Nu väntar jag på att D ska komma hem med en glass till mig som jag ska tröstäta samtidigt som jag ser på Miss Marple.

Puss o kram
 

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag kunde liksom inte motstå...

img_7617 (MMS)

Jag kunde liksom inte motstå...

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag vill ha en systemkamera! Vilken är bra...

Jag vill ha en systemkamera! Vilken är bra? Vad ska man ha? Jag har noll koll. Snälla HJÄLP!!!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bäbis nytt!

Ny vecka: 32 (31+0)

Vecka 32

Vikt: 1750 g
CRL: 27,5 cm
Full längd: 37 cm

I början av denna vecka är fostret 29 veckor gammalt. Nu tränar det aktivt på att svälja och kissar cirka en halv liter om dagen. Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det svalda fostervattnet lagras som mekonium, babyns första avföring, som kommer ut under de första timmarna efter födseln.

Fostret reagerar på ljuset som kommer igenom livmoderväggen. Ibland sträcker det sig efter ljuset eller följer det med ögonen.

Nu är det vanligt att fostret hickar och mamman kan ofta känna det. Hickan är inget problem, tvärtom eftersom det hjälper babyn att träna på sin andning. När barnet hickar drar diafragman ihop sig och det ökar också lungkapaciteten.

Lungorna och andningssystemet är nästan fullgånget, men ju längre barnet kan stanna i livmodern, desto bättre kommer det att fungera efter födseln.

Många kvinnor får vid denna tid sammandragningar, eller förvärkar som man brukar säga. Det är livmodern som tränar sig inför förlossningen. Förvärkarna börjar ofta långt tidigare i graviditeten, men går då inte att känna. De som har fött barn tidigare kan känna förvärkar så tidigt som före vecka 20.

Till skillnad från riktiga födslovärkar så är förvärkarna så gott som smärtfria. Förvärkar är ofta oregelbundna och de kan upphöra om man rör sig eller byter kroppsställning. Födslovärkar försvinner inte, de är inte smärtfria (!) och de blir bara starkare i intensitet.

Om man är osäker på vilken slags värkar man har – och särskilt om man har fött för tidigt innan – så bör man kontakta sjukvården.Ungefär såhär har bäbis det i magen just nu. Ser inte så jätte bekvämt ut.
(Nej jag vet inte till 100% att vår bäbis har snopp, men till 99%, och dessutom hittade jag ingen bättre bild)

Niferex har jag slutat med. Det gick verkligen inte. Dricker istället Blutsaft, och det är verkligen det vidrigaste jag någonsin smakat. Jag kan inte komma på något som slår den. Eftersmaken är nästan outhärdlig, ni vet som som bara blir värre och värre!


Ett snyggt påslakan till vagnen har han fått också
Och dom snyggaste byxorna


(mamma gillar stjärnor)

/M/

Permalink Barn Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flitig!

Målat sovrummet idag. Väntar bara på att det ska torka lite så ska vi stryka på en omgång till.


Från nikotingult till vitt!


Visfestivalen är förbi för denna gång och det blev ju en sväng på stan i fredags. Mycket folk men medelåldern på uteserveringarna var väl 45+. Proppat var det också så det var bara att glömma och sätta sig någonstans, ja om man inte ville spendera helt lång tid i en kö.
I går var jag och mina fina nere en sväng i regnet. Hade lovat Skrotis en ballong. När vi klev utanför dörren började det naturligtvis regna massor igen, men det var bara att traska på o se glad ut. Ungen skulle ju ha en ballong!

Fredagens promenad på stan var inte julafton för min foglossning. Har aldrig haft så ont som jag hade igår. O när jag kom hem på natten...tjutfärdig är bara förnamnet. Meeeen dum och envis som jag är drog jag ändå igång med storstädning här hemma. Att bara dammsuga och plocka funkar inte för mig. Damma, suga, moppa och skura ska göras. O helst sammtidigt. Skurade köksskåp och hade mig också.
Ta det lungt? Vad är det?!

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stora o lilla fina mekar. Jag själv har de...

img_1079 (MMS)

Stora o lilla fina mekar. Jag själv har dejt med dammsugaren och överkonsumerar rengöringsprodukter av diverse slag!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sandvik idag igen. Till Lina om en stund. ...

Sandvik idag igen. Till Lina om en stund. Den där powernapen jag tänkte ta hinns inte med. Måste ju välja kläder också vilket tar dubbelt så långt tid än det brukar, och då snackar vi låååång tid!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

SMS-inlägg

img_2821 (MMS)

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi är vid Sandvik och badar. Trött blir ma...

img_4432 (MMS)

Vi är vid Sandvik och badar. Trött blir man tydligen!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu så...

Pinsamt vad handikappad man blir utan mobil och internet. Efter nästan två dygn utan har man ju lite att ta igen...

I lördags hoppade D och jag in i hyrbilen och körde mot Torekov. (
ca 1 1/2 mil från Båstad) En liten nätt tur på 39 mil enkel resa! Klockan 18 skulle D vara på plats för att laga en båt, och det tog 20 min o sen var det klart. Ett väldigt fint ställe med mycket stekare och fina bilar. Lite möra i kroppen efter många timmar i bilen letade vi upp ett Motell som vi sov på. Ganska skabbigt och enkelt men en säng fanns och det dög bra åt oss kan ja lova.
Klockan 10 dagen efter satt vi i bilen igen påväg hem. Gjorde en liten avstickare vid Växjö och åkte till Kosta Outlet. Mycket affärer och kläder, men inte i vår smak. Mycket märkeskläder som Galvin Green, Tommy Hilfiger osv men det är inga kläder som jag tycker är snygga. Tack o lov fanns ju polarn o pyret där så bäbis fick sig två par byxor och skrotis en skjorta. Är man ute efter glas o sånt är det verkligen ett ställe att rekomendera. Mycket Kosta Boda, Orrefors och Sagaform.
Väl hemma så plockade vi upp skrotis och åkte och badade. Efter dryga 70 mil i en bil och med svullna fötter på köpet var det väldigt skönt att va hemma igen.

Dom här två dagarna har skrotis och jag bara varit hemma och myst. Melvin har badat i poolen och jag har svettats. Det är sommar och det är väldigt varmt helt enkelt. I går skulle vi åkt till Almvik och badat, men eftersom vi alla har 3 så lyckades vi inte få tag på varann så det blev inget av det.
Dagen idag kommer se ut som föregående. Göra så lite som möjligt är min melodi för tillfället.

I morgon drar Visfestivalen igång och på fredag blir det utgång med flickorna. Ser jag fram emot.

Nu ska skrotis bada!

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag säger bara TACK GODE GUD!!! Äntligen f...

Jag säger bara TACK GODE GUD!!! Äntligen funkar mobilen. Skapligt handikappad utan. I morgon kommer en lång uppdatering från helgen. Jag lovar!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi har inte alls målat. Istället har vi ba...

img_1012 (MMS)

Vi har inte alls målat. Istället har vi badat. Jag bada mer än D! Snart blir det grill med Stoffe och Paula.

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fin fint!

I går kom tapeten upp på väggen. Fint som snus blev det. Nu är det bara målning kvar. Väggarna ska bli vita, alltså ska den nikotingula färgen bort bort bort!

Tapeten innan såg ut såhär:


Och nu ser det ut såhär:

Fint eller? Vi är ialla fall super nöjda. Har vaknat flera gåmger i natt och tittat upp och blivit glad för att jag slipper bli illamående av synen av den gamla tapeten. Tänk vad lite tapet ocg färg kan göra.

Annars hände det inte så mycket mer igår. Jag svettades mest som vanligt. Vidrigt är det. Idag blir det nog ingen skillnad eftersom termometern visar 29 grader. Mulet är det men hett.

Blir nog målning när D kommer hem. Skulle kunnat börja nu om det inte vore så att jag är pygmeé och knappt räcker upp till taklisten för maskering även om jag står på en stol. 164 cm är inte katigt hörrni!

Är så satans sugen på jordgubbar hela tiden. Bra för mig att äta iof eftersom det är mycket järn i dom små goda bären. Vi har förresten plockat två jordgubbar i vårt eget lilla land. Jag satte smultronplantor men det kom visst med en gubbe också.

Iskall dusch står på schemat nu.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det blev inget solande med Vickan idag. Is...

img_7277 (MMS)

Det blev inget solande med Vickan idag. Istället har jag tagit hand om min sjukling.

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ordbajs

I går sprang dagen iväg utan att jag gjorde något vettigt igentligen. Jag städade och tvättade x antal tvättar iof, och lekte med Melvin. Sen var vi och handlade färg och tapeter till sovrummet så nu ska det äntligen bli ordning där inne också. Tänk att jag har stått ut i 5 månader (har vi verkligen bott här så länge?) med den där hemska tapeten i vinrött med guldblad! Uäck! Jag ska visa före och efterbilder så ska ni själva få se hur hemsk den verkligen är. Melvin förstod absolut inte varför vi skulle tapetsera om, nä, han gillar faktiskt träden som är på tapeten. Men han godkände den nya och sa att det nog skulle bli lite fint det också. I morgon kommer kära mor och tapetserar,( nej vi tänker inte ge oss på det själva när det är mönsterpass o sånt tjafs) och jag står för målningen. Satan va dyrt det kan va med tapeter. En rulle kostar 559 kr. Tur att vi bara skulle ha en!

Melvin och jag tog oss en promenad till Coop förut och var även inne på Jysk. Avskyr affären men jag har sett en snygg spegel där jag vill ha. Hitta ingen och det var kö till förbannelse så vi orka inte vänta och fråga heller. Skrotis har nu åkt till sin pappa så här här det tyst och tomt...Skönt ett par timmar men sen är det för tyst.

Ikväll ska vi på picknik med Dahl klanen. Blir mys.

Beställer härmed fint väder tills i morgon då Vickan och jag ska äntra någon badstrand. Hela dagen ska vi ligga där o gotta oss.

Puss o kram

Förresten, Niferex SUGER!!!
Förresten igen, NI SUGER på att rösta på mig här!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har haft häcken full idag! Återkommer ...

Jag har haft häcken full idag! Återkommer i morgon.

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bäbis nytt!

Vecka 30 (29+1) idag och skrotis och jag har varit hos barnmorskan på förmiddagen. Hjärtat slog i 150-155 slag/minut, precis som när Melvin låg i magen. Magen mättes och den ligger snäppet över medel på kurvan, inget jag blev förvånad över precis med den här kulan! Jag har alltid haft lågt blodtryck som blir ännu lägre när jag är gravid. Känner ju av det låga blodtrycket ibland och blir yr och lustig, men dom senaste dagarna har det varit en helt annan yrsel. så jag sa att ett stick i fingret nog var en idé. Mycket riktigt så var Hb:t för lågt så jag ska nu äta Niferex. Ni som ätit det vet ju vad det innebär och inget jag ser fram emot...

Sover som en kratta nu också. Vaknar varje gång jag vänder på mig och när jag är vaken måste jag kissa! I och ur sängen som en jojo far jag på nätterna. Och värmen ska vi inte prata om.
Meeeen jag klagar absolut inte. Mår annars tipp topp och det är ju faktiskt bara 9 veckor kvar ca. Tänk vad fort det faktiskt går. 22 januari kissade jag på stickan (5 stycken faktiskt eftersom jag inte trodde på´t) och idag 5/7 sitter jag här med 9 veckor kvar. Coolt som bara den. O vet ni? Nu börjar det hända grejer på vågen också. 2 kilo upp! Det är nu det börjar. Bara jag slipper massa onödig vätska i typ fötter och händer som många får, för det ser ut att göra sååå ont. 

Vecka 29

Vikt: 1100 g
Full längd: 33,5 cm

I början av denna vecka är fostret 26 veckor gammalt och hjärnvågorna är nästan desamma som hos en nyfödd baby. Fostret blir allt bättre på att öppna och stänga sina ögon, på att suga och svälja. Lungorna håller på att utvecklas. Om babyn skulle födas nu kan det överleva i respirator med andningshjälp. Det centrala nervsystemet är tillräckligt utvecklat så att babyn kan reglera sin kroppstemperatur, men om det föds nu behöver det hjälp att hålla värmen i kuvös.

Ungefär 2-3 procent av babyns kroppsvikt består av fett.

I denna vecka är pojkfostrets testiklar placerade i pungen.

I många kulturer firar man när sju månader av graviditeten har passerat. Om barnet skulle födas nu så har det nämligen 90 procent chans att överleva. Men allt kanske inte är festligt. Många kvinnor har problem med sura uppstötningar vid denna tiden eftersom magmunnen försvagas och magsyror läcker upp i matstrupen. För vissa känns det som att strupen brinner. Det man kan göra för att försöka lindra besvären är att äta långsamt och små portioner åt gången. Och att undvika att ligga eller böja sig efter en måltid. Man kan försöka fundera på vilken mat som fungerar sämst och undvika den. Ett glas mjölk efter maten hjälper en del. Det finns också receptfria läkemedel att ta för gravida.
Källa

Vi ska ta hem spjälsängen från mamma och fräscha upp den lite. Inte använd sedan jag och storebror sov i den, och det är ju ett par år sedan. Jag kommer ihåg vilken känsla det var att få bädda i ordning den, med ett litet täcke o kudde. Och sätta fast spjälskydd och göra det mysigt. Snart är det dags igen. Sista månaden med Melvin i magen boade jag som en tok. Var helt manisk!

Blev en liten uppdatering om han i magen. Inom kort kommer ett nytt!

//M


Permalink Barn Kommentarer (1) Trackbacks ()

DåLiGt...

Med inlägg dom senaste dagarna, jag vet, men vädret tillåter mig liksom inte att sitta framför datorn. Visst kan jag blogga via min iphone, men det går inte att göra så långa inlägg då av någon anledning.

I helgen har vi i alla fall varit i stugan. Super väder hela tiden och jag har badat som aldrig förr. Jag har nog aldrig tidigare i mitt vuxna liv badat såhär mycket. Det var ens inte lite kallt, bara mucho svalkande och härligt. Dessutom känner jag mig smal och smidig i vattnet och jag kan röra mig lätt och så där, inte som på land, där jag är som en blandning av en anka och val!
Mellman har också varit som en fisk i vattnet. Han är annars som mig, en badkruka, men icke längre. Hade inte med mig mobilen nere vid sjön och jag orkade inte gå och hämta den heller (jobbigt att gå uppför en backe och hämta den), mamma tog kort o D också fast dom har jag inte tillgång till nu. Bjuder därför på en bild eller två från förra sommaren:

 

I går drog vi till Linköping. IKEA och babyproffsen var prio ett. Det fina vädret gjorde nog att många valde att ligga på stranden istället för att var på IKEA. skönt för oss eftersom det innebar nada folk=nada köer. Snabbt och smidigt gick det och allt vi skulle ha fanns och självklart lite till. Finns det verkligen någon som kan gå in på IKEA och bara köpa det man tänkte från början? Jag tror´t inte!
På babyproffsen försäkrade vi oss om att det bara är att köpa en ligginsats till vagnen vi har, och det var inga som helst problem. Hade annars inte varit så kul att stå där i slutet och behöva köpa en helt ny vagn.
Alla ärenden klarades av på tre timmar och då åt vi mat också. Effektiva? Jomen visst. Skrotis var nöjd och kom till himmelriket inne på Biltema...

Eventuellt drar stora fina till huvudstaden i em och kommer hem i morgon kväll. Jobb jobb jobb. Lilla fina och jag får roa oss här hemma.

Ett bäbisnytt kommer inom kort.

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mammabloggar

För ett tag sen registrerade jag mig här, eftersom jag faktiskt är en mamma som bloggar om mina barn både nu och sju. Gå in där och rösta på min blogg vettja. Sök på baravaramalin.blogg.se så hittar ni mig. En kul grej tänkte jag. Dock har jag fortfarande inte lyckats klura ut var man ska lägga in koden så deras emblem syns här på bloggen. Någon som vet?            

Hett som tusan även idag. Vi flyr fältet och drar till stugan över helgen. Bada bada bada är vad jag ska göra. (säger hela tiden att jag ska bada, men sen när jag väl står där och doppar tårna i vattnet och hela kroppen blir till en istapp är jag inte lika katig längre. Badkruka? Jag? Absolut!)
Men eftersom jag verkligen tycker det är jättevarmt hela tiden, även om jag inte gör något, så tror jag kanske att jag kan komma plurret ialla fall. Ett kärringdopp om inte annat. Jag är verkligen evinnerligt tacksam att jag inte ammar i denna hetta. För jag kommer ihåg att när jag amma Melvin så öppnade sig alla svett kanaler som finns, och det var mindre fräscht. 

Packa lite kanske. Om 15 min kommer D hem och då ska vi dra.

Puss o kram
            

Permalink Barn Kommentarer (0) Trackbacks ()

Melvin tar sig ett lut i poolen!

img_3050 (MMS)

Melvin tar sig ett lut i poolen!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fadderbarn

Utanför typ varje mataffär i hela stan står det folk och försöker få en till att skaffa fadderbarn. Visst, det är en jättebra grej, och någon gång i livet ska jag ha ett fadderbarn. Men inte nu. Nöjer sig dessa "försäljare" med ett nej? Skulle inte tro det. Idag var jag på Coop för att hämta ett paket (ett sjukt snyggt armband b.la), och i ögonvrån såg jag killen som satt där och bara vänta på att få kasta sig över mig och försöka få mig att skaffa ett. Mycket riktigt. Jag hann bara vända mig om så var han framme. Jag sa klart och tydligt nej och fortsatte att gå. Han följde efter och menade på att det är ju ett utmärkt tillfälle nu när jag ska ha barn, för då får ju mitt barn och fadderbarnet växa upp tillsammans. Eh hur då? Sa ytterligare en gång, vänligt men bestämmmt, nej tack. Blev jag av med honom nu då? Nähäää. Jag upplyste honom om att jag redan hade ett barn och med en till på väg har jag fullt upp som det är. Då kom han med den smarta ideén att jag skulle skaffa två fadderbarn. Ett var till mina barn som dom skulle växa upp med. Hur bra som helst tyckte han. När jag då tog av mig mina solglasögon och gav honom en blick som kunnat döda, gav han sig tillslut och blev tyst!
Jag blir så trött på försäljare som inte kan ta ett enkelt nej!!!

I förmiddags hade jag Milla och Vickan på besök. Milla har jag inte pratat med eller sett på jag vet inte när. Så timmarna sprang iväg alldeles för fort och vi skulle ha kunnat sitta och pratat många timmar till. Blir nog en kaffe hos Milla i morgon förmiddag och fortsätta.

Såg ju igår dom två första filmerna ur The Twilight Saga. Hör och häpna, jag tyckte dom var bra. O Edward Cullen som alla säger är så snygg tyckte jag inte var så märkvärdig i första filmen, men i andra mumsade han till sig på något vis. Ögonen skulle jag kunna drunkna i. Helt klart. Blir nog ett besök på bion snart för att se nr tre.

Fina D ligger i sängen och sover efter ett djävulskt jobbpass. Törs inte ens nämna hur många timmar han spenderat på jobbet dom senaste två dygnen. Ikväll kommer min skrotis hem igen så då blir jag hel igen.

Nu ska jag skriva shoppinglista inför vårt besök på IKEA på söndag. Listan kan bli lång...Me like!

Puss o kram

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()