Bloggar av mammor och gravida baravaramalin - Lite om mig, lite om oss och lite om allt!

Bäbis nytt!

Vecka 34

Vikt: 2100 g
Full längd: 39 cm

I början av denna vecka är fostret 31 veckor gammalt. Nu blir rörelserna mer återhållsamma, det finns helt enkelt inte plats!

Det är omöjligt att veta vad fostret tänker och drömmer om. Men det som är känt är att barnet har REM-sömn. (rapid eye movement, det vill säga den fas av sömnen då man drömmer). Man antar därför att barnet har förstadium till drömmar.

Vissa kvinnor har svårt att sova nu. Ur ett fysiologiskt perspektiv är det bäst att sova på den vänstra sidan, eventuellt med en kudde under magen. I denna ställning är cirkulationen i kroppen som bäst och trycket på urinblåsan som minst.

Många börjar nu sova i korta perioder i taget –vaknar upp och somnar om igen. Om inget annat så kan man se detta som en träning inför babyns ankomst. De flesta barn behöver ju ammas flera gånger varje natt.

Igår var det exakt 1 vecka kvar tills vi får reda på datumet. Hoppas denna vecka går fort!
Har fortfarande inte inhandlat en liggdel till vagnen, skötbord eller tagit hem och börjat med spjälsängen. Men det hinns med det också. Tror jag börjat boa lite för jag vill ha koll o ordning på alla bäbissaker, och tänker väldigt mycket på allt som ska göras. Men kul är det!!!

/M/

Permalink Barn Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback